18. 11. 2015

10 sfaturi utile pentru cuplurile cu probleme de fertilitate

10 sfaturi utile pentru cuplurile cu probleme de fertilitate

Intemeierea unei familii nu ar trebui sa fie resimtita de catre niciunul din parteneri drept un efort sau o presiune. Pentru ca echilibrul emotional al cuplului sa nu fie destabilizat este in primul rand esential sa recunoasteti ca o problema de fertilitate este o problema reala. Veti afla aici si alte sfaturi utile in cazul in care va confruntati cu probleme de fertilitate.


1. Recunoasteti faptul ca o problema de fertilitate constituie o problema reala

Problemele intampinate in procesul de conceptie al unui copil pot fi unele dintre cele mai dificile cu care va veti confrunta vreodata in viata. Iar faptul ca acceptati acest lucru va va ajuta sa faceti fata mai bine deciziilor care va asteapta. Este perfect normal sa va simtiti pierduti, stresati, tristi sau coplesiti. Rezistati insa tentatiei de a va supara pe voi insiva sau de a lua in considerare toate greselile trecutului. Canalizati-va atentia asupra a ceea ce puteti schimba de acum incolo.

Clinica de Medicina Reproductiva si Ginecologie din Zlin va pune la dispozitie gama completa de diagnosticare, ingrijire terapeutica si prevenire, atat in domeniul ginecologiei, cat si in cel al tratarii infertilitatii. In plus, este singurul centrul medical de profil care care are de coordonator FIV in Romania; Adina Vochin va este alaturi la fiecare pas, asigurandu-va asistenta specializata si sprijin pentru acest proiect important din viata voastra. Adina va poate ajuta sa comunicati cu specialistii clinicii, inclusiv prin intermediul videoconferintelor. Datele sale de contact sunt: telefon/sms/whatsapp 0723 688 227 sau Skype: adina.vochin. 

Citeste si:

Ce este o clinica de fertilitate si cum o alegi? 

2. Lucrati in echipa alaturi de partener

Indiferent daca infertilitatea este de factor masculin sau de factor feminin, este important sa formati o echipa alaturi de partener, sustinandu-va reciproc pe durata procesului de intemeiere al unei familii. Acordati atentie dificultatilor intampinate si sustineti-va din punct de vedere emotional deoarece va puteti uni fortele pentru a rezolva problema. Nu va invinovatiti reciproc deoarece nu rezolvati astfel nicio problema, din contra le puteti chiar agrava.

3. Educati-va singuri

Cititi cat de mult puteti despre probleme de fertilitate, informati-va si discutati cu alte cupluri care trec prin aceeasi situatie. Nu va fie teama sa cereti sfatul medicului specialist in probleme de fertilitate. Tehnicile de reproducere umana asistata existente in prezent sunt complicate si sufera constant imbunatatiri si, de alttfel, aveti dreptul de a intelege ceea ce se intampla din punct de vedere medical pentru a putea face alegeri deplina cunostinta de cauza.

Clinica de Medicina Reproductiva si Ginecologie Zlin  detine o experienta de peste 13 ani in domeniul reproducerii umane asistate, andrologiei si embriologiei. Avand una din cele mai bune echipe de specialisti in fertilizare in vitro, clinica ofera cuplurilor infertile servicii de diagnostic si tratament, utilizand toate tehnicile si procedurile reproducerii umane asistate cunoscute la acest moment. 

Citeste si:

Cum stii ca este timpul sa apelezi la tehnici de fertilizare? 

10 intrebari si raspunsuri despre tehnicile de reproducere asistata 

4. Cautati cea mai buna clinica de fertilitate

Intocmiti o lista cu optiunile pe care le aveti la dispozitie si urmariti ca abordarea voastra sa fie impartasita si de specialistii clinicii respective. Experienta in domeniu constituie de multe ori o caracteristica importanta in decizie, alaturi de rezultatele inregistrate de specialisti in obtinerea unei sarcini. Nu ezitati in a solicita cat mai multe informatii legate de aspectele care va intereseaza pentru a face cea mai buna alegere.

Clinca de Medicina Reproductiva si Ginecologie Zlin, prin intermediul echipei coordonate de specialistii in FIV dr. David Rumpik si dr. Tatana Rumpikova, a reusit sa ajute pana la 95% din cuplurile infertile sa isi indeplineasca visul de a deveni parinti.  

Citeste si:

Pas cu pas: cum poti beneficia de cele mai bune tratamente pentru infertilitate 

5. Decideti cat de departe sunteti dispusi sa mergeti

Unele cupluri decid de la bun inceput ca nu doresc sa apeleze la masuri extreme pentru a avea un copil, in timp ce altii investesc resurse emotionale si financiare pentru orice tratament posibil care le poate oferi orice raza de speranta. Nimeni nu va poate indruma in acest sens, singuri trebuie sa va hotarati cat de departe sunteti capabili sa mergeti. Discutati cu specialistul in probleme de fertilitate ce sanse aveti de a ramane insarcinata, ce tratamente doriti, respectiv refuzati, precum si scopul final urmarit.

6. Fiti deschisi si altor abordari

In continuarea punctului anterior, este important sa mentineti o mentalitate pozitiva si liniile de comunicare deschise cu specialistii in probleme de fertilitate. Ei va pot oferi solutii pe care initial nu erati dispusi sa le luati in considerare. O mentalitate de tip proactiv, alaturi de informatii detaliate ale tratamentelor, nu vor fi niciodata privite drept un sacrificiu prea mare cand veti strange la piept bebelusul mult dorit.

Pentru mai multe informatii privind tratamentele care va pot fi recomandate, accesati www.ivfzlin.ro/24927-

7. Ganditi-va la suma implicata de toate investigatiile si tratamentele

Aspectul financiar poate constitui un aspect extrem de important, deoarece implica uneori costuri ridicate, mai ales din cauza faptului ca femeile necesita sa urmeze mai multe cicluri inainte de a obtine o sarcina. Puneti la cale un plan financiar, precum si o solutie de rezerva, pentru situatii neprevazute deoarece nu exista nicio certitudine cu privire la modul in care vor evolua lucrurile. De multe ori o clinica in afara tarii se dovedeste o alegere mai potrivita in ceea ce priveste raportul calitate-pret al serviciilor oferite. 

8. Apelati la sprijin profesioninst

In plus fata de medicii si alti specialisti implicati in procesul de obtinere a unei sarcini, de multe ori poate fi util sprijin psiho-afectiv specializat, cum ar fi un consilier sau un psihoterapeut familiarizat cu situatii asociate problemelor cauzate de infertilitate. Faptul ca suferiti si va ascundeti durerea, nu inseamna ca aceasta va disparea, iar in plus pot creste sentimentele de rusine si izolare.

Specialistii Clinicii de Medicina Reproductiva si Ginecologie din Zlin utilizeaza toate tehnicile si procedurile reproducerii asistate disponibile in centrele de top din Europa si va vor fi alaturi pentru a va ajuta sa depasiti disconfortul, teama si nesiguranta printr-o abordare holistica.

9. Echilibrati optimismul si realismul

Trebuie sa fiti optimisti pe parcursul procedurii, insa daca aveti prea multe asteptari iar acestea sunt nerealiste, va indreptati catre o uriasa dezamagire. Pastrandu-va conectati la procesul tehnologic si la diagnostic, puteti sa gestionati mai bine sansele de succes pe care le presupune fiecare tratament in parte.

10. Incercati sa aveti grija de voi in timp ce va urmariti obiectivul

Tratamentul pentru o problema de fertilitate poate fi resimtit precum un serviciu full time sau part time, prin urmare este important sa nu uitati de activitatile sau de hobby-urile care va aduc bucurie. Nu va fi usor, in special daca trebuie, de exemplu, sa faceti zilnic cate un test sanguin, insa urmariti modalitati de a va pastra buna dispozitie si a va relaxa.

Clinica IVF Zlin va poate lua de pe umeri o parte din stresul resimtit ca urmare a tratamentului problemelor de fertilitate, punandu-va la dispozitie si un complex ce dispune de un hotel de 4 stele, un restaurant si o farmacie. Complexul Tomasov este situat intr-o zona linistita a orasului Zlin, avand acces rapid in centru si ofera pentru pacientii clinicii un pret special la cazare. In apropiere se gasesc numeroase obiective turistice, inclusiv o Gradina Zoologica inedita, iar pentru persoanele active exista si terenuri de tenis, club de golf si partii de schi. Veti avea partea astfel de un tratament de top alaturi de o experienta de neuitat si cu un posibil rezultat care va implini visul de a deveni parinti.